Hitta den gröna OMAVAPE-lådan vid din närmaste R-kiosk, OMAVAPE-pop-up, Shell-bensinmack, St1-bensinmack

Wattläge vid vaping ‒ Allt du behöver veta

Att lära sig om wattal kan boosta din vapingupplevelse, oavsett om du är en vaper eller en vuxen rökare som vill byta till ett annat alternativ. Med den här praktiska guiden som gäller wattal vid vaping hjälper vi dig hitta bäst wattal för din vaping.
vaping - how to guides
Varför påverkar wattal min vape?

Vad innebär wattal vid vaping?

Det vetenskapliga språk som åtföljer vaping kan till synes te sig för komplicerat – och med rätta. Du behöver dock inte oroa dig. Med den här praktiska guiden som gäller wattal vid vaping hjälper vi dig hitta bäst wattal för din vaping.

Guide om wattal vid vaping

Med vår wattalsguide för vaping kan du ta reda på vad som krävs för din enhet. Du kanske vill ha en djupare inblick i wattal, såsom bästa wattal för vaping för olika enheter. Nedan undersöker vi hur wattal påverkar din vape och vad de olika begreppen betyder.

Varför påverkar wattal min vape?

Wattal är ett mått på elektrisk effekt och definierar, i fråga om vapes, temperaturförändringar när e-vätskan värms upp. Inom vaping kan wattal anpassas individuellt till personliga preferenser vilket innebär att det saknas en gyllene regel eller enhetligt bästa wattal för vaping.

Temperatur påverkar allt från smak till hals-hit till den mängd ånga som produceras. Detta kan kännas rätt överväldigande så vi rekommenderar att du håller det enkelt till en början när du byter från cigaretter. Det finns gott om utrymme att utforska och hitta vad som passar dig bäst i framtiden.

Hur du väljer ditt idealiska wattal

Det finns en hel del faktorer att beakta när du hittar bästa wattal för din vaping. Detta omfattar trådtyper, kapslar och tanksystem. Det finns inga rätt eller fel. Allt handlar om personliga preferenser. Du bör därför utforska olika alternativ och hitta vad som passar dig, även om det tar lite tid i anspråk.

När det gäller beräkningen av din vapes wattal finns två andra faktorer – Ohms och volts som du bör ta med i beräkningen. Varför är det så, och vad betyder de?

Watt

Watt definierar ett systems elektriska effekt. Såsom tidigare nämnts är detta en viktig, utbytbar faktor inom vaping.

Ohms

Vi bör även ha Ohms i åtanke när vi talar om wattal inom vaping. Ohms är ett mått på resistans, en väsentlig faktor inom elektricitet och således i vapes. Det är viktigt att veta att resistansen varierar mellan vapes av olika slag.

Volt

Volt är kort och gott ett annat sätt att mäta elektricitet. Det går hand i hand med Ohms och watt och definierar spänningsgraden i elektricitet.

Högre spänning betyder högre wattal vilket innebär mer kraft i din vape. De tre: volt, Ohm, watt är sammankopplade genom Ohms lag. Det kanske verkar bekant. Kanske eftersom det är en allmänt använd formeln för beräkningar som avser elektricitet.

Om du vill räkna ut dina Ohms till watt behöver du inte leta längre än till Ohms lag. Det kanske inte verkar vara till så stor hjälp. Därför har vi inkluderat vår egna tabell nedan som avser Ohms till watt:

Vår beräkningstabell för vape wattal eller vapetabell för Ohms till watt har förhoppningsvis hjälpt dig att hitta vad du behövde.

Denna artikel är för allmänna informations- och utbildningssyften. En del av informationen i den här artikeln är baserad på externa källor från tredje part och vi lämnar inga utfästelser eller garantier av något slag angående riktigheten, giltigheten eller fullständigheten av sådan information.

Vill du lära dig mer?

Frågor och svar om e-cigaretter och vejping

E-cigaretter är uppdelade i påfyllbara och färdigfyllda alternativ. En färdigt fylld e-cigarett använder färdiga pods fyllda med e-vätska som kopplas i e-cigaretten, redo att användas utan behov av att blanda vätskor. I påfyllbara system köps e-vätskan på flaska, blandas själv av användaren och fylls i e-cigaretten.

E-cigaretter kan även kallas för e-savuke, höyrystin och höyryke på finska. Vejping översätts till höyryttely, vapettaminen, vapottaminen och vapottelu.

E-cigaretter används med en e-vätska som vanligtvis innehåller nikotin, smakämnen, propylenglykol och glycerin. I Finland är det endast olika tobakssmaker och alternativt smakfria e-vätskor som är tillåtna.

E-cigaretter är rökfria produkter. De värmer upp e-vätska som förångas. Vid användning av en e-cigarett bildas ingen rök, vilket betyder att de inte formar förbränningssubstanser så som tjära eller kolmonoxid. I cigaretter bränns tobak vid temperaturer som når över 800°C. I förbränningen bildas mer än 6000 olika kemiska substanser, av vilka ungefär 100 har bekräftats vara skadliga för människor.

En e-cigarett består av en pod för e-vätska, förångare, batteri, ledlampa och knapp. E-cigaretten aktiveras när användaren tar en puff.

En torr puff är ett resultat av låg e-vätskenivå och försvagad ånga. Det har en bränd smak och ökar även antalet skadliga substanser. E-cigaretter med avancerad teknik upptäcker låg e-vätskenivå och förhindrar överhettning.

Kontakta oss

Har du frågor om e-cigaretter eller användningen av enheten? Vill du fråga om din enhet?

Vår kundtjänst är öppen mån-fre 09.00-13.00

Ring kundtjänst

Du når oss på
0800 90010.

Eller så kan vi ringa dig!

Lämna bara ditt nummer och
vi kommer att ringa dig!

Skicka oss ett meddelande

Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Ska vi ringa dig?

Om du har frågor om våra enheter, vår tillgänglighet eller andra ämnen, lämna bara ditt nummer så ringer vi upp dig!