SÄHKÖSAVUKETIETOA

Löydä vihreä OMAVAPE-laatikko lähimmästä R-kioskista, OMAVAPE-pop-upista, Shell-huoltoasemalta tai St1-huoltoasemalta

Vapen teho – kaikki mitä tarvitsee tietää

Wattitehosta oppiminen voi parantaa höyryttelykokemustasi, olitpa sähkösavukkeiden käyttäjä tai aikuinen tupakoitsija, joka etsii vaihtoehtoista tuotetta. Tämän kätevän höyrystimien teho-oppaan avulla autamme sinua löytämään höyryttelyyn sopivimman tehon.
vaping - how to guides
Miksi wattiteho vaikuttaa höyrystimeeni?

Mitä wattiteho höyryttelyssä tarkoittaa?

Ensi näkemältä höyryttelyyn liittyvä tieteellinen kieli saattaa tuntua liian monimutkaiselta, mikä on täysin ymmärrettävää. Ei kuitenkaan syytä huoleen. Tämän kätevän höyrystimien teho-oppaan avulla autamme sinua löytämään höyryttelyyn sopivimman tehon.

Höyrystimien teho-opas

Höyrystimien teho-oppaamme avulla voit ehkä selvittää, mitä laitteesi tarvitsee. Tietenkin saatat haluta syvällisemmän käsityksen wattitehosta – esimerkiksi sopivimmasta tehosta eri laitteille. Alla tutkimme, kuinka teho vaikuttaa höyrystimeen ja mitä eri termit tarkoittavat.

Miksi wattiteho vaikuttaa höyrystimeeni?

Wattiteho on sähkötehon mitta, ja kun kyse on höyrystimistä, se määrittelee lämpötilan muutoksen e-nesteen kuumentuessa. Höyryttelyssä tehoa voidaan säätää henkilökohtaisten mieltymysten mukaan, joten siihen ei ole olemassa kultaista sääntöä tai yhtenäistä parasta tehoa. Lämpötila vaikuttaa kaikkeen mausta kurkussa tuntuvaan kutkutukseen ja syntyvän höyryn määrään. Tämä voi tuntua hieman monimutkaiselta, joten kannattaa aluksi pitää toiminta yksinkertaisena vaihdettaessa savukkeista höyryttelyyn. Aikaa tutustua eri mahdollisuuksiin ja selvittää sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto riittää.

On monia tekijöitä, jotka on huomioitava, kun selvität itsellesi parasta wattitehoa. Tähän kuuluvat johtotyypit, kapselit ja säiliöjärjestelmät. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää vaihtoehtoa vaan oma makusi ratkaisee. Siksi sinun tulee tutkia erilaisia ​​vaihtoehtoja ja löytää itsellesi sopiva, vaikka se vie hieman aikaa.

Höyrystimen tehon laskemisessa on huomioitava kaksi muuta tekijää eli ohmit ja voltit. Miksi näin on ja mitä ne tarkoittavat?

Watit

Wattimäärä määrittää järjestelmän sähköenergian. Kuten mainittua, tämä on tärkeä, vaihdettavissa oleva tekijä höyrystimissä.

Ohmit

Höyrystimien tehosta puhuttaessa on huomioitava myös ohmit. Ohmit ovat vastuksen mitta, merkittävä tekijä sähkövirrassa ja siten myös höyrystimissä. On tärkeää tietää, että vastus vaihtelee höyrystimien välillä.

Voltit

Yksinkertaisesti sanottuna voltit ovat toinen tapa sähkövirran voimakkuuden mittaamiseen. Se kulkee käsi kädessä ohmien ja wattien kanssa ja määrittää sähkövirran jännitteen. Suurempi jännite tarkoittaa suurempia wattitehoja eli suurempaa höyrystimen tehoa.

Kaikki kolme eli voltit, ohmit, watit yhdistyvät ohmin lain kautta. Tämä saattaa tuntua tutulta, koska se on laajalti käytetty kaava sähköön liittyvissä laskelmissa. Jos haluat laskea ohmit wateiksi, ohmin laki riittää siihen.

Tietenkään se ei ehkä vaikuta kovin hyödylliseltä. Siksi olemme sisällyttäneet alle ohmien ja wattien välisten muunnosten kaavion höyrystimiä varten:

Toivottavasti höyrystimien wattiteholaskurimme tai ohmien ja wattien välisten muunnosten kaavio höyrystimiä varten on auttanut sinua löytämään tarvitsemasi.

Tämä artikkeli on tarkoitettu yleiseen tieto- ja valistuskäyttöön. Osa tämän artikkelin tiedoista perustuu ulkopuolisiin, kolmansien osapuolten lähteisiin, emmekä tarjoa mitään vakuuksia tai takuita tällaisten tietojen paikkansapitävyydestä, oikeellisuudesta tai kattavuudesta.

Haluatko oppia lisää?

Usein kysyttyä sähkösavukkeista ja vapingista

Sähkösavukkeet on jaettu täytettäviin ja valmiiksi täytettyihin vaihtoehtoihin. Valmiiksi täytetyissä sähkösavukkeissa käytetään nestekapseleita, jotka kiinnitetään sähkösavukkeeseen ja se on tämän jälkeen käyttövalmis ilman erillistä nesteiden sekoitusta. Täytettävissä järjestelmissä e-neste taas ostetaan erikseen pulloissa, ja käyttäjä sekoittaa nesteet sekä täyttää sähkösavukkeen itse.

Sähkösavukkeet tunnetaan myös sellaisilla nimityksillä kuten e-savuke, höyrystin ja höyryke. Vaping käännetään suomeksi höyryttelyksi, vapettamiseksi, vapottamiseksi ja vapotteluksi.

Sähkösavukkeissa käytetään nestettä, joka koostuu yleensä nikotiinista, mausta, propyleeniglykolista ja glyseriinistä. Suomessa sallittuja ovat vain tupakan makuiset sekä mauttomat e-nesteet. Saatavilla on myös nikotiinittomia e-nesteitä.

Sähkösavukkeet ovat savuttomia tuotteita. Ne kuumentavat e-nestettä, joka muuttuu höyryksi. Sähkösavuketta käytettäessä ei siis synny savua eikä palamistuotteita, mikä tarkoittaa sitä, etteivät ne tuota tervaa tai häkää. Savukkeessa taas poltetaan tupakkaa, jonka lämpötila nousee palaessa yli 800 °C:seen. Palamisprosessissa muodostuu yli 6000 kemikaalia, joista noin sadan tiedetään olevan ihmisille haitallisia.

Sähkösavukkeen osia ovat nestekapseli eli podi, nesteen höyrystävä atomisaattori eli höyrystin, akku, led-valo ja painike. Sähkösavuke aktivoituu käytön yhteydessä, kun käyttäjä ottaa henkäyksen.

Dry puff tai dry hit on seurausta alhaisesta nikotiininesteen määrästä ja höyryn heikentymisestä. Se tuntuu suussa palaneen makuna, ja samalla myös haitallisten ainesosien määrä kasvaa. Edistynyttä teknologiaa käyttävät sähkösavukkeet havaitsevat alhaisen nestemäärän ja estävät ylikuumenemisen.

Ota yhteyttä

Onko sinulle kysyttävää sähkösavukkeista tai laitteen käytöstä? Haluatko kysyä jotain laitteestasi?

Asiakaspalvelumme on avoinna ma–pe klo 9–13.

Soita asiakaspalveluun

Tavoitat meidät numerosta
0800 90010.

Tai voimme soittaa sinulle

Jätä vain numerosi ja
me soitamme sinulle!

Lähetä sähköpostia

Palaamme asiaan
niin pian kuin mahdollista.

Pitäisikö meidän soittaa sinulle?

Jos sinulla on kysyttävää laitteistamme, saatavuudestasi tai muista aiheista, jätä vain puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle!