SÄHKÖSAVUKETIETOA

Löydä vihreä OMAVAPE-laatikko lähimmästä R-kioskista, OMAVAPE-pop-upista, Shell-huoltoasemalta tai St1-huoltoasemalta

Vapen ritinä ja räiskyntä voi olla turhauttavaa, mutta miksi niin käy ja ovatko ne ongelma? Opi lisää niiden syistä ja korjauskeinoista.

Sähkösavukkeiden rätisevät ja poksahtelevat äänet voidaan tulkita merkiksi siitä, että laite on rikki, mutta pitääkö se aina paikkansa? Joskus höyrystimen rätisevät ja poksahteluäänet voivat olla merkki ongelmasta.
electronic cigarettes and vapes
Höyrystimen poksahtelu ja rätisevät äänet

Sähkösavukkeiden rätisevät ja poksahtelevat äänet voidaan tulkita merkiksi siitä, että laite on rikki, mutta pitääkö se aina paikkansa? Joskus höyrystimen rätisevät ja poksahteluäänet voivat olla merkki ongelmasta. Tällaiset äänet ovat kuitenkin yleensä melko tavallisia höyrystimissä.

Äänten erot

Tiettyjen äänien tunnistaminen on hyödyllistä ja voi auttaa rauhoittamaan mieltäsi. Joten millaisia ​​ääniä voit odottaa aikuisena, hiljattain höyryttelyyn siirtyneenä tupakoitsijana?

Höyrystin rätisee

Kun höyrystimen e-neste lämpenee ja joutuu kosketuksiin käämin kanssa, syntyy rätisevää ääntä. Jos ääntä ei kuulu, sekin voi olla merkki ongelmasta. On parasta tutustua valmistajan ohjeisiin, kun käytät uutta laitetta ensimmäistä kertaa.

Höyrystimen poksahtelu

Satunnaiset ​​höyrystimen poksahdusäänet ovat normaaleja, etenkin laitetta lämmitettäessä. Toistuvat poksahdusäänet voivat kuitenkin olla merkki laiteviasta. Ei kuitenkaan syytä huoleen – tarkastelemme jäljempänä yleisiä höyrystimen poksahteluääniä.

Sekä höyrystimen rätiseminen että poksahtelu ovat suhteellisen yleisiä, ja ne voivat olla seurausta useista eri tekijöistä, jotka vaihtelevat laitteen tyypistä sen käyttötapaan.

Mikä aiheuttaa höyrystimen rätiseviä ja poksahtelevia ääniä?

Myös käyttämäsi höyrystimen tyyppi ja merkki voivat vaikuttaa äänien tyyppiin ja yleisyyteen.

Esimerkiksi jotkin alle yhden ohmin vastuksella toimivat höyrystimet voivat herkästi päästää poksahtavia ja rätiseviä ääniä. Ohmi on mittayksikkö, jolla mitataan sähkösavukkeen höyrystimen vastusta. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta pohjimmiltaan alle ohmin vastuksella tapahtuvassa höyryttelyssä vastus on pienempi kuin tavallisilla laitteilla. Tämä voi vaikuttaa höyrystimeen ja aiheuttaa enemmän melua.

Mukautetuissa laitteissa ilmenee samanlaista ongelmaa.

Yksilöllisten mieltymysten mukaan räätälöity höyrystin voi tuottaa enemmän rätiseviä ja poksahtelevia ääniä. Tähän on syynä se, että komponentteja ei ehkä ole suunniteltu toimimaan toistensa kanssa, joten höyrystimen kanssa voi ilmetä ongelmia. Oman turvallisuutesi vuoksi on suositeltavaa käyttää laitetta aina valmistajan ohjeiden mukaan.

Myös käyttämäsi e-neste voi vaikuttaa äänien syntymiseen.

Jotkin e-nesteet rätisevät ja poksahtelevat herkästi. Ainesosat ja esimerkiksi paksuus ja laimennusaineet vaikuttavat asiaan. Jos melu ei häiritse sinua ja maku on normaali, tästä asiasta ei yleensä tarvitse huolestua.

Tiesitkö, että höyrystimissä on erilaisia ​​käämejä?

Tämä sisäinen mekanismi voi olla yleinen syy rätisevien ja poksahtavien äänien syntymiseen. Punoutuneet ja kierteelle menneet käämit kärsivät usein e-nesteen kerääntymisestä, mikä puolestaan aiheuttaa poksahtavan äänen tuottavaa ”kiehumista”​​.

Varmista, että käytät laitettasi valmistajan tarkoittamalla tavalla. Höyrystimet on valmistettu turvallisuuttasi ja tyytyväisyyttäsi ajatellen, ja niiden muuttamisesta voi seurata ei-toivottuja ongelmia.

Näistä mahdollisista syistä huolimatta rätiseminen ja poksahtelu eivät aina ole seurausta laitteesta. Myös ilmavirralla ja höyryttelytavalla on merkitystä.

Miten voin vähentää höyrystimen poksahteluääniä ja rätinää?

Onneksi ei-toivottujen äänten vähentämiseen on monia vaihtoehtoja, kuten seuraavat:

  • Kiinnitä huomiota käämin vastukseen – höyrystimen rätinäongelmat johtuvat usein käämin ongelmista.
  • Tehon lisääminen – varmista, että e-neste höyrystyy tehokkaasti.

Näiden vinkkien huomioiminen auttaa vähentämään laitteen rätiseviä ja poksahtavia ääniä. Noudata kuitenkin aina valmistajan ohjeita, kun harkitset edellä mainittujen asioiden tekemistä. Laitteen tarpeeton muuttaminen voi aiheuttaa merkittävän turvallisuusriskin. Usein parhaisiin käytäntöihin kuuluu laajempi hoitorutiini, joka auttaa pitämään höyrystimen eri osat hyvässä kunnossa.

  • Hyvä hoitorutiini – tähän kuuluu suukappaleen säännöllinen puhdistus ilmavirtauksen parantamiseksi.
  • Tarkista säännöllisesti, että laite on ehjä, vuotojen estämiseksi ja pitääksesi höyrystimen toiminnan tehokkaana.
  • Tarkista käämin ja höyrynesteen yhteensopivuus – ne eivät ehkä toimi hyvin yhdessä. On usein hyvä, että molemmat ovat saman luotettavan valmistajan tuotteita.
  • Vaihda käämi, varsinkin jos siinä on vaurioita.

Milloin höyrystimen äänet voivat olla ongelma?

Jos höyrystimen poksahtelu ja rätisevät äänet ovat yleisiä, miten vakavat tapaukset voidaan tunnistaa?

Jos laite rätinän sijasta korisee– Jos rätinä muuttuu enemmän korinaksi, voi olla enemmän syytä huoleen. Useimmiten korisevan äänen aiheuttaa liian täynnä oleva höyrystimen säiliö. Valitettavasti tämä voi aiheuttaa vakavia vaurioita laitteellesi, joten selvitä aina kaikki höyrysäiliön rätisevien tai korisevien äänten aiheuttajat pysyvien ongelmien välttämiseksi.

Ongelmalliset äänet ovat yleensä kovempia. Jos havaitset, että höyrystin aiheuttaa tavallista kovempaa ääntä, se voi olla merkki palaneesta käämistä tai tukkeutuneesta laitteesta.

Useammin toistuva poksahteleva ja rätisevä ääni. Jos höyrystimesi äänet yleistyvät, se voi olla merkki taustalla olevasta ongelmasta. Näin ei aina ole, mutta on aina parasta tarkistaa asia.

Höyrystimen ongelmien ehkäiseminen alkaa varsinaisesta valintaprosessista. Luotettava ja laadukas laite toimii varmemmin ja on vähemmän vikaherkkä. Ratkaisemattomien ongelmien varalta kannattaa aina kysyä lisätietoja laitteesi valmistajalta.

Laadukkaan laitteen etsintä

Koska saatavilla on useita erilaisia ​​sähkösavukevaihtoehtoja, valinta voi olla vaikea. Tutki asiaa itse riittävästi, jotta saat parhaan mahdollisen kuvan saatavilla olevista vaihtoehdoista – esitä rohkeasti kysymyksiä tai lähetä tiedusteluja. Parhaat tuotemerkit auttavat sinua löytämään tarpeisiisi sopivan tuotteen. Sijoittaminen laadukkaaseen ja luotettavaan laitteeseen vähentää huonon kokemuksen mahdollisuutta. Lopulta tämä valinta perustuu henkilökohtaisiin mieltymyksiisi.

Tämä artikkeli on tarkoitettu yleiseen tieto- ja valistuskäyttöön. Osa tämän artikkelin tiedoista perustuu ulkopuolisiin, kolmansien osapuolten lähteisiin, emmekä tarjoa mitään vakuuksia tai takuita tällaisten tietojen paikkansapitävyydestä, oikeellisuudesta tai kattavuudesta.

Haluatko oppia lisää?

Usein kysyttyä sähkösavukkeista ja vapingista

Sähkösavukkeet on jaettu täytettäviin ja valmiiksi täytettyihin vaihtoehtoihin. Valmiiksi täytetyissä sähkösavukkeissa käytetään nestekapseleita, jotka kiinnitetään sähkösavukkeeseen ja se on tämän jälkeen käyttövalmis ilman erillistä nesteiden sekoitusta. Täytettävissä järjestelmissä e-neste taas ostetaan erikseen pulloissa, ja käyttäjä sekoittaa nesteet sekä täyttää sähkösavukkeen itse.

Sähkösavukkeet tunnetaan myös sellaisilla nimityksillä kuten e-savuke, höyrystin ja höyryke. Vaping käännetään suomeksi höyryttelyksi, vapettamiseksi, vapottamiseksi ja vapotteluksi.

Sähkösavukkeissa käytetään nestettä, joka koostuu yleensä nikotiinista, mausta, propyleeniglykolista ja glyseriinistä. Suomessa sallittuja ovat vain tupakan makuiset sekä mauttomat e-nesteet. Saatavilla on myös nikotiinittomia e-nesteitä.

Sähkösavukkeet ovat savuttomia tuotteita. Ne kuumentavat e-nestettä, joka muuttuu höyryksi. Sähkösavuketta käytettäessä ei siis synny savua eikä palamistuotteita, mikä tarkoittaa sitä, etteivät ne tuota tervaa tai häkää. Savukkeessa taas poltetaan tupakkaa, jonka lämpötila nousee palaessa yli 800 °C:seen. Palamisprosessissa muodostuu yli 6000 kemikaalia, joista noin sadan tiedetään olevan ihmisille haitallisia.

Sähkösavukkeen osia ovat nestekapseli eli podi, nesteen höyrystävä atomisaattori eli höyrystin, akku, led-valo ja painike. Sähkösavuke aktivoituu käytön yhteydessä, kun käyttäjä ottaa henkäyksen.

Dry puff tai dry hit on seurausta alhaisesta nikotiininesteen määrästä ja höyryn heikentymisestä. Se tuntuu suussa palaneen makuna, ja samalla myös haitallisten ainesosien määrä kasvaa. Edistynyttä teknologiaa käyttävät sähkösavukkeet havaitsevat alhaisen nestemäärän ja estävät ylikuumenemisen.

Ota yhteyttä

Onko sinulle kysyttävää sähkösavukkeista tai laitteen käytöstä? Haluatko kysyä jotain laitteestasi?

Asiakaspalvelumme on avoinna ma–pe klo 9–13.

Soita asiakaspalveluun

Tavoitat meidät numerosta
0800 90010.

Tai voimme soittaa sinulle

Jätä vain numerosi ja
me soitamme sinulle!

Lähetä sähköpostia

Palaamme asiaan
niin pian kuin mahdollista.

Pitäisikö meidän soittaa sinulle?

Jos sinulla on kysyttävää laitteistamme, saatavuudestasi tai muista aiheista, jätä vain puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle!