SÄHKÖSAVUKETIETOA

Löydä vihreä OMAVAPE-laatikko lähimmästä R-kioskista, OMAVAPE-pop-upista, Shell-huoltoasemalta tai St1-huoltoasemalta

Mikä on höyrystimien VG/PG-suhde

E-nesteet ovat tärkeä osa höyryttelykokemusta, mutta VG:n ja PG:n mainitseminen voi ihmetyttää sinua – mitä nämä termit tarkoittavat? Tässä artikkelissa tutustutaan molempiin ainesosiin ja annetaan käsitys VG/PG-suhteesta sekä siitä, mitä se tarkoittaa ja miten se vaikuttaa höyryttelykokemukseesi.
electronic cigarettes and vapes
What Does VG and PG Stand For?

E-nesteet ovat tärkeä osa höyryttelykokemusta, mutta VG:n ja PG:n mainitseminen voi ihmetyttää sinua – mitä nämä termit tarkoittavat? VG ja PG ovat sähkösavukkeiden e-nesteiden tärkeimpiä ainesosia. Tässä artikkelissa tutustutaan molempiin ainesosiin ja annetaan käsitys VG/PG-suhteesta sekä siitä, mitä se tarkoittaa ja miten se vaikuttaa höyryttelykokemukseesi. Ensinnäkin meidän pitäisi pohtia, mitä nämä kaksi ainesosaa aiheuttavat.

Mitä VG ja PG tarkoittavat?

Höyryttelyn terminologia voi tuntua aluksi vaikeaselkoiselta, varsinkin jos olet aikuinen tupakoija, joka etsii savutonta vaihtoehtoa savukkeille. Tarkoitamme ainesosilla VG ja PG seuraavaa:

Mitä VG tarkoittaa?

Kasvisglyseriiniä eli VG:tä (Vegetable Glycerine) käytetään e-nesteen sakeuttamiseen, ja se puolestaan ​​​​auttaa luomaan tiheää höyryä alle yhden ohmin vastuksella toimivissa höyrystimissä. Sitä saadaan kasviöljystä.

Mitä PG tarkoittaa?

Propyleeniglykoli (PG) – aiheuttaa kurkkua kutkuttavan tunteen, jota on verrattu tupakoinnin aiheuttamaan aistimukseen.

VG:tä ja PG:tä käytetään monenlaisissa elintarvikkeissa, lääkkeissä ja kosmetiikassa, mutta ovatko ne riskittömiä?

Nämä kaksi ainesosaa on sisällytetty höyrystimien e-nesteisiin erittäin huolellisesti. On hyvin yleistä, että useimmissa e-nesteissä ja sähkösavukkeiden täyttöpakkauksissa käytetään ainesosina VG:tä ja PG:tä.

On tärkeää huomata, että VG- ja PG-e-nesteet sisältävät nikotiinia, joka on riippuvuutta aiheuttavaa ainetta. Se tarkoittaa, että e-nesteet eivät ole riskittömiä – eivätkä höyrystimet, joissa niitä käytetään. On kuitenkin yleisesti tunnettua, että höyrystimien e-nesteet ovat vähemmän haitallisia kuin savukkeet. E-nesteiden nikotiinia on olemassa erilaisia ​​tyyppejä, kuten:

  • Vapaaemäsmuotoinen nikotiini – Sisältyy useimpiin e-nesteisiin. Ellei toisin mainita, voit yleensä olettaa, että e-neste sisältää tämän tyyppistä nikotiinia.
  • Nikotiinisuolat – Tarjoavat pehmeämmän, nopeammin vaikuttavan nikotiinimuodon. Kurkussa on hieman kutkuttava tunne. Tätä ainesosaa sisältävät e-nesteet ovat usein suosittuja höyryttäjien keskuudessa, jotka eivät pidä kurkkutunteesta.

Erilaisten nikotiinin muotojen vuoksi päätöksenteko voi olla vaikeaa. Paras vaihtoehto on katsoa, mikä sopii sinulle. Tietenkin, kun on kyse sinulle sopivan e-nesteen valitsemisesta, emme puhu vain nikotiinista. VG/PG-suhteella on suuri merkitys höyryttelykokemuksessa.

Nestetyyppien ymmärtäminen: VG/PG-suhteen vaikutus

E-nestettä määrittävät monet tekijät, mukaan lukien käytettävän nikotiinin tyyppi. Toinen tärkeä tekijä VG:n ja PG:n osalta on niiden välinen suhde. Tämä johtuu siitä, että erilainen suhde vaikuttaa saamaasi kokemukseen. Sen huomioiden millaisia ​​suhteita voit odottaa? Miten erilaiset suhteet toimivat?

  • Perinteinen e-neste: Toisinaan ”perinteinen” tuote on juuri sopiva. Näin voi olla juuri tämän tyyppisissä e-nesteissä, jotka sisältävät suuremman määrän VG:tä kuin PG:tä – yleensä PG:n osuus on 70 % tai enemmän. Sen tarjoama ”kurkkua kutkuttava tunne” on samanlainen kuin tupakoidessa, joten vaihtoehto sopii aikuisille tupakoijille, jotka ovat siirtymässä sähkösavukkeisiin.
  • Suhteessa 50/50 oleva e-neste: Asia on varsin yksinkertainen, eli tämäntyyppisestä e-nesteestä usein puolet koostuu VG:stä ja puolet PG:stä. Tämä mahdollistaa joustavan höyryttelykokemuksen, mikä tarkoittaa, että voit kokea sekä perinteisen e-nesteen että alle ohmin vastuksella tehtävän höyryttelyn ominaisuuksia.
  • Alle yhden ohmin vastuksella käytettävä e-neste: Muuten nimellä ”max VG” tunnettavissa nesteissä on yleensä runsaasti VG:tä eli vähintään 50 %. VG tekee e-nesteestä paksua, mikä puolestaan ​​tuottaa suuren määrän höyryä. Tätä kutsutaan alle ohmin vastuksella tehtäväksi höyryttelyksi.

Kukin e-nestetyyppi toimii paremmin tietyn tyyppisen laitteen kanssa. Tarkastellaanpa, millaisen e-nesteen voit valita laitteellesi tai päinvastoin.

Millainen VG/PG-suhde minun pitäisi valita höyrystinsarjalle tai -säiliölle?

Vaikka henkilökohtaiset mieltymykset vaikuttavat siihen, millaisen höyryttelykokemuksen haluat, nykyisen laitteesi tulisi olla ratkaisevassa roolissa e-nesteen valinnassa. On tärkeää löytää yhteensopiva e-neste ja höyrystinsarja tai -säiliö.

Alle ohmin vastuksella tehtävässä höyryttelyssä kannattaa käyttää suuritehoista sarjaa. Tämä höyryttelytyyli mahdollistaa höyrystimelle suurien höyrypilvien tuottamisen. 50/50-suhteinen e-neste sopii useimpiin laitteisiin ja tehoihin, joten se toimii eräänlaisena välimuotona.

Perinteinen e-neste toimii parhaiten pienitehoisella laitteella – se tuottaa pienen määrän höyryä ja antaa savukkeen vaikutusta muistuttavan kurkkua kutkuttavan tunteen. Yksi laitteisiin kuuluva tärkeä tekijä, josta emme ole vielä keskustelleet, on käämi ja sen vastus.

Onko käämeillä väliä VG:hen ja PG:hen?

Käämeillä on myös merkittävä osa höyryttelykokemuksessa – erityisesti vastuksella.

Perinteisellä e-nesteellä, joka koostuu noin 60-70-prosenttisesti PG:stä, höyrystimen käämillä pitäisi olla suurempi vastus. Voit odottaa tuntevasi vahvemman maun ja kurkussa kutkuttavan tunteen.

On yleisesti tunnettua, että 50/50-suhteisista e-nesteistä tulee nauttia keskitasoisen vastuksen käämillä.

Alle ohmin vastuksella tapahtuvassa höyryttelyssä kannattaa käyttää pienen vastuksen käämiä. 50-50-suhteinen e-neste voisi toimia tällaisen käämin kanssa, mutta suuren VG-pitoisuuden e-neste tuottaa todennäköisesti suurimmat höyrypilvet.

On tärkeää huomata, että jos laitteessasi on muuttuva teho tai jännite, sinun on säädettävä asetukset käyttämiesi käämien ja e-nesteen mukaisesti.

E-nesteen kanssa yhteensopivan käämin löytäminen on tärkeää, koska yhteensopimattomuus voi vaikuttaa laitteeseen. Esimerkiksi pienen vastuksen käämissä voi ilmetä ongelmia, jos e-nesteen PG-pitoisuus on 50 % tai suurempi. Saatat tuntea palaneen maun tai, mikä vielä pahempaa, höyrystimesi voi vuotaa. Sähkötupakan käyttäjänä kannattaa välttää tällaisia ongelmia.

Tämä artikkeli on tarkoitettu yleiseen tieto- ja valistuskäyttöön. Osa tämän artikkelin tiedoista perustuu ulkopuolisiin, kolmansien osapuolten lähteisiin, emmekä tarjoa mitään vakuuksia tai takuita tällaisten tietojen paikkansapitävyydestä, oikeellisuudesta tai kattavuudesta.

Haluatko oppia lisää?

Usein kysyttyä sähkösavukkeista ja vapingista

Sähkösavukkeet on jaettu täytettäviin ja valmiiksi täytettyihin vaihtoehtoihin. Valmiiksi täytetyissä sähkösavukkeissa käytetään nestekapseleita, jotka kiinnitetään sähkösavukkeeseen ja se on tämän jälkeen käyttövalmis ilman erillistä nesteiden sekoitusta. Täytettävissä järjestelmissä e-neste taas ostetaan erikseen pulloissa, ja käyttäjä sekoittaa nesteet sekä täyttää sähkösavukkeen itse.

Sähkösavukkeet tunnetaan myös sellaisilla nimityksillä kuten e-savuke, höyrystin ja höyryke. Vaping käännetään suomeksi höyryttelyksi, vapettamiseksi, vapottamiseksi ja vapotteluksi.

Sähkösavukkeissa käytetään nestettä, joka koostuu yleensä nikotiinista, mausta, propyleeniglykolista ja glyseriinistä. Suomessa sallittuja ovat vain tupakan makuiset sekä mauttomat e-nesteet. Saatavilla on myös nikotiinittomia e-nesteitä.

Sähkösavukkeet ovat savuttomia tuotteita. Ne kuumentavat e-nestettä, joka muuttuu höyryksi. Sähkösavuketta käytettäessä ei siis synny savua eikä palamistuotteita, mikä tarkoittaa sitä, etteivät ne tuota tervaa tai häkää. Savukkeessa taas poltetaan tupakkaa, jonka lämpötila nousee palaessa yli 800 °C:seen. Palamisprosessissa muodostuu yli 6000 kemikaalia, joista noin sadan tiedetään olevan ihmisille haitallisia.

Sähkösavukkeen osia ovat nestekapseli eli podi, nesteen höyrystävä atomisaattori eli höyrystin, akku, led-valo ja painike. Sähkösavuke aktivoituu käytön yhteydessä, kun käyttäjä ottaa henkäyksen.

Dry puff tai dry hit on seurausta alhaisesta nikotiininesteen määrästä ja höyryn heikentymisestä. Se tuntuu suussa palaneen makuna, ja samalla myös haitallisten ainesosien määrä kasvaa. Edistynyttä teknologiaa käyttävät sähkösavukkeet havaitsevat alhaisen nestemäärän ja estävät ylikuumenemisen.

Ota yhteyttä

Onko sinulle kysyttävää sähkösavukkeista tai laitteen käytöstä? Haluatko kysyä jotain laitteestasi?

Asiakaspalvelumme on avoinna ma–pe klo 9–13.

Soita asiakaspalveluun

Tavoitat meidät numerosta
0800 90010.

Tai voimme soittaa sinulle

Jätä vain numerosi ja
me soitamme sinulle!

Lähetä sähköpostia

Palaamme asiaan
niin pian kuin mahdollista.

Pitäisikö meidän soittaa sinulle?

Jos sinulla on kysyttävää laitteistamme, saatavuudestasi tai muista aiheista, jätä vain puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle!