SÄHKÖSAVUKETIETOA

Mikä on lämpötilasäädelty höyrystin?

Opi lämpötilasäädellystä höyryttelystä ja lämpötilasäädellyn höyrystimen eduista ja haitoista.
electronic cigarettes and vapes
Mikä on lämpötilasäädelty höyrystin?

Et ehkä tiedä sitä, mutta aiemmin höyrystimiin yhdistettiin palanut maku, joka oli seurausta nikotiininesteen vähenemisestä ja höyryn heikentymisestä. Ne vaikeuttivat vaihtamista savukkeista savuttomiin sähkösavukkeisiin. Lämpötilasäädellyt höyrystimet korjasivat ongelman ja tasoittivat tietä tasalaatuisemman käyttökokemuksen saavuttamiselle ilman palanutta makua. Tässä artikkelissa tutustutaan siihen, miten ja miksi höyryn lämpötilan säätö on mullistanut sähkösavukkeiden käytön.

Selvitetään aluksi hieman aiheen taustaa. Lämpötilasäädeltyjen höyrystimien käyttöönotto korjasi yhden höyryttelyn ärsyttävimmistä ongelmista – palaneen maun sekä nikotiininesteen vähenemisen ja höyryn heikentymisen, mille on olemassa nimitys dry hit. Dry hitin epätyydyttävää tunnetta voidaan kuvata niin, että sähkösavuketta käytettäessä tunnetaan odotettua vähemmän makua ja vähemmän höyryä. Tällaiset tapaukset ovat usein seurausta kuivasta käämistä. Jos jatkat höyryttelyä kuivalla käämillä, niin vaarana on palaneen maun tunteminen. Tämä aiheutuu siitä, että kun e-nestettä ei ole tai sitä ei ole riittävästi, käämi palaa nesteen höyrystymisen sijaan.

Mitä höyrystimen lämpötilasäätely sitten tarkoittaa? Lämpötilasäädelty höyrystin on sähkösavuke, joka voi hillitä laitteen käämin enimmäislämpötilaa ja muuttaa tehoa vastaavasti. Tällä tavoin käämin lämpötilaraja ei ylity eikä se pala.

Voinko säädellä höyrystimeni lämpötilaa?

Jokainen höyrystin on erilainen, ja lämpötilan säätelytekniikka on vielä suhteellisen uusi viime vuosikymmenen aikana kehitetty keksintö. Katso tarkimmat tiedot laitteen valmistajan ohjeista, sillä ne vaihtelevat laitteen ja valmistajan mukaan. Jos sinulla on lämpötilasäädelty höyrystin, sinulla saattaa olla muutamia kysymyksiä laitteen oikeasta käytöstä ja siitä, millaisia lämpötilan säätelyasetuksia tulisi käyttää.

Missä lämpötilassa höyryttelyä pitäisi harjoittaa?

Parhaan höyryttelylämpötilan voi valita henkilökohtaisten mieltymysten mukaan, mutta suosittelemme aloittamaan alhaisemmasta lämpötilasta ja kokeilemaan, miltä se tuntuu. Ennen kaikkea suosittelemme, että tutkit asiaa itse kiirehtimättä. Jos et löydä heti sopivia höyrystimen lämpötilansäätimen asetuksia, jatka kokeilemista.

Millä teholla minun pitäisi käyttää höyrystintäni?

Sinun on ehkä asetettava itse teho, jos lämpötilasäädelty höyrystin ei automatisoi sitä. Kokeile lämpötila-asetusten tavoin laitteesi pienintä tehoasetusta. Täältä voit muuttaa asioita ja löytää itsellesi sopivan tehon. Innovatiivisimmat ja nykyaikaisimmat höyrystimet automatisoivat tämän prosessin, mutta noudata valmistajan ohjeita, jos olet epävarma asiasta.

Onko käämin tyypillä ja mallilla merkitystä?

Höyrystimen käämin tyypillä ja mallilla on merkitystä. Syynä siihen on, että tietyt käämit eivät välttämättä toimi lämpötilasäädellyssä höyrystimessä. Paras käytäntö on käyttää laitetta asianmukaisella tavalla ja välttää osien korvaamista muilla komponenteilla. Laitteen mukauttamista ei suositella. Se voi vaikuttaa höyrystimen suorituskykyyn. Sinun tulee aina noudattaa valmistajan ohjeita.

Mitä lämpötilavastuskerrointila tarkoittaa?

Lämpötilavastuskerroin vaikuttaa lämpötilasäädeltyihin höyrystimiin. Lämpötilavastuskerroin määrittää, kuinka paljon vastus muuttuu lämpötilan noustessa. Lämpötilavastushöyrystimet ja lämpötilasäädellyt höyrystimet tarkoittavat samaa – lämpötilavastuskerroin saa osaltaan lämpötilan säädön toimimaan. Vaikka aihe saattaa tuntua aloittelijasta monimutkaiselta, lämpötilasäädeltyjä höyrystimiä on mahdollista käyttää ilman laajaa asiantuntemusta.

Sopivat lämpötilansäädöt määräytyvät täysin käyttäjän oman maun mukaan. Suosittelemme aina käyttämään höyrystintä valmistajan tarkoittamalla tavalla. Höyrystimen lämpötilasäädöt voivat olla tärkeä osa parhaan mahdollisen höyryttelykokemuksen saavuttamisessa, mutta mikä siihen on syynä? Onko lämpötilasäädellyssä höyryttelyssä haittapuolia?

Lämpötilasäädellyn sähkötupakoinnin edut

Höyrystimen käämin lämpötila vaikuttaa voimakkaasti makuun. Lämpötilan säätö vähentää käämiin liittyvien ongelmien todennäköisyyttä. Sellaiset voisivat vaikuttaa höyryttelykokemukseesi, nimittäin kasvattamalla palaneen tai kuivan makuaistimuksen mahdollisuutta. Näin ollen lämpötilavastuskerroin auttaa tuomaan esiin valitsemasi e-nesteen maun. Ei siinä kuitenkaan vielä kaikki.

Rikkoutuneet tai vaurioituneet käämit vaikuttavat usein höyrystimien rätinään ja poksahteluun. Nämä turhauttavat äänet voivat häiritä sinua ja lähelläsi olevia. Koska höyrystimen lämpötilan säätö auttaa suojaamaan laitteesi käämiä, näiden äänien riski pienenee. Sinun kannattaa tutustua lähemmin höyrystimien rätisevien ja poksahteluäänien aiheuttajiin. Laitteesi käämin pitäminen kunnossa voi ehkäistä ylimääräisiä ääniä.

Lämpötilan säätö auttaa säästämään virtaa, mikä voi vaikuttaa myönteisesti laitteesi akkuun. Pienempi rasitus tarkoittaa, että akku kestää todennäköisesti pidempään, joten sinun ei tarvitse vaihtaa sitä niin usein.

Lämpötilan säätö pidentää käämin käyttöikää ja varmistaa tasaisen maun jokaisella käyttökerralla. Liittyykö lämpötilasäädeltyihin höyrystimiin ongelmia?

Lämpötilasäädeltyjen höyrystimien haitat

Joidenkin mielestä lämpötilasäädellyillä höyrystimillä on haittapuolensa. Tämä tekniikka ei ole yksinkertaista, minkä takia sinun on käytettävä hieman aikaa, jotta voit ymmärtää tarjolla olevat erilaiset laitteet. Sen lisäksi eri käämityyppien ymmärtämisellä voit parantaa lämpötilasäädellyn höyrystimen käyttökokemustasi. Kaikki tämä voi vaikuttaa todella monimutkaiselta ihmisestä, joka on juuri vaihtanut savukkeesta höyrystimiin.

Onneksi lämpötilasäädellystä höyrystimestä on mahdollista nauttia ilman kokemusta tai asiantuntemusta. Monet höyrystimet automatisoivat prosessin, joten suosittelemme, että etsit luotettavan tuotemerkin, joka tarjoaa haluamasi kaltaisen kokemuksen.

Tämä artikkeli on tarkoitettu yleiseen tieto- ja valistuskäyttöön. Osa tämän artikkelin tiedoista perustuu ulkopuolisiin, kolmansien osapuolten lähteisiin, emmekä tarjoa mitään vakuuksia tai takuita tällaisten tietojen paikkansapitävyydestä, oikeellisuudesta tai kattavuudesta.

Haluatko oppia lisää?

Usein kysyttyä sähkösavukkeista ja vapingista

Sähkösavukkeet on jaettu täytettäviin ja valmiiksi täytettyihin vaihtoehtoihin. Valmiiksi täytetyissä sähkösavukkeissa käytetään nestekapseleita, jotka kiinnitetään sähkösavukkeeseen ja se on tämän jälkeen käyttövalmis ilman erillistä nesteiden sekoitusta. Täytettävissä järjestelmissä e-neste taas ostetaan erikseen pulloissa, ja käyttäjä sekoittaa nesteet sekä täyttää sähkösavukkeen itse.

Sähkösavukkeet tunnetaan myös sellaisilla nimityksillä kuten e-savuke, höyrystin ja höyryke. Vaping käännetään suomeksi höyryttelyksi, vapettamiseksi, vapottamiseksi ja vapotteluksi.

Sähkösavukkeissa käytetään nestettä, joka koostuu yleensä nikotiinista, mausta, propyleeniglykolista ja glyseriinistä. Suomessa sallittuja ovat vain tupakan makuiset sekä mauttomat e-nesteet. Saatavilla on myös nikotiinittomia e-nesteitä.

Sähkösavukkeet ovat savuttomia tuotteita. Ne kuumentavat e-nestettä, joka muuttuu höyryksi. Sähkösavuketta käytettäessä ei siis synny savua eikä palamistuotteita, mikä tarkoittaa sitä, etteivät ne tuota tervaa tai häkää. Savukkeessa taas poltetaan tupakkaa, jonka lämpötila nousee palaessa yli 800 °C:seen. Palamisprosessissa muodostuu yli 6000 kemikaalia, joista noin sadan tiedetään olevan ihmisille haitallisia.

Sähkösavukkeen osia ovat nestekapseli eli podi, nesteen höyrystävä atomisaattori eli höyrystin, akku, led-valo ja painike. Sähkösavuke aktivoituu käytön yhteydessä, kun käyttäjä ottaa henkäyksen.

Dry puff tai dry hit on seurausta alhaisesta nikotiininesteen määrästä ja höyryn heikentymisestä. Se tuntuu suussa palaneen makuna, ja samalla myös haitallisten ainesosien määrä kasvaa. Edistynyttä teknologiaa käyttävät sähkösavukkeet havaitsevat alhaisen nestemäärän ja estävät ylikuumenemisen.

Ota yhteyttä

Onko sinulle kysyttävää sähkösavukkeista tai laitteen käytöstä? Haluatko kysyä jotain laitteestasi?

Asiakaspalvelumme on avoinna ma–pe klo 9–13.

Soita asiakaspalveluun

Tavoitat meidät numerosta
0800 90010.

Tai voimme soittaa sinulle

Jätä vain numerosi ja
me soitamme sinulle!

Lähetä sähköpostia

Palaamme asiaan
niin pian kuin mahdollista.

Pitäisikö meidän soittaa sinulle?

Jos sinulla on kysyttävää laitteistamme, saatavuudestasi tai muista aiheista, jätä vain puhelinnumerosi, niin soitamme sinulle!