Hitta den gröna OMAVAPE-lådan vid din närmaste R-kiosk, OMAVAPE-pop-up, Shell-bensinmack, St1-bensinmack

Vad är skillnaden mellan slutet och öppet e-system?

Vad är ett stängt eller öppet e‑cigarettsystem? Hur skiljer de sig åt i praktiken?
liittyviin uskomuksiin
Vad är det för skillnad mellan en e‑cigarett med stängt och öppet system

E-cigaretter kan delas in i två grupper: stängda system och öppna system. I stängda system fästs e-vätskepods som är klara att användas på enheten. E-vätskepods är förblandade med e-vätska och vätska med tobakssmak. Stängda system passar för personer som vill undvika behovet av att själv blanda e-vätska.

E-cigaretter med öppna system innehåller en e-vätsketank som manuellt fylls med den e-vätska du väljer. E-vätska och smakvätska måste blandas manuellt innan tanken fylls. Det kan vara en utmaning att fylla dem, särskilt i början, och man kan spilla. Tanken ska också tas av och rengöras regelbundet.

Påverkar valet av system vejping-upplevelsen?

Systemet påverkar hur e-vätskan placeras i e-cigarettenheten. Systemet påverkar inte direkt vejpingen eller vejping-upplevelsen. När det gäller vejpingupplevelsen har den e-cigarettenhet du har och den e-vätska du väljer större effekt.

Vilket system är bäst?

I valet mellan öppna och stängda system, kommer det ner till personlig preferens kring funktioner och användning. En av de stora skillnaderna är hanteringen av e-vätskan.

Vill du lära dig mer?

Frågor och svar om e-cigaretter och vejping

E-cigaretter är uppdelade i påfyllbara och färdigfyllda alternativ. En färdigt fylld e-cigarett använder färdiga pods fyllda med e-vätska som kopplas i e-cigaretten, redo att användas utan behov av att blanda vätskor. I påfyllbara system köps e-vätskan på flaska, blandas själv av användaren och fylls i e-cigaretten.

E-cigaretter kan även kallas för e-savuke, höyrystin och höyryke på finska. Vejping översätts till höyryttely, vapettaminen, vapottaminen och vapottelu.

E-cigaretter används med en e-vätska som vanligtvis innehåller nikotin, smakämnen, propylenglykol och glycerin. I Finland är det endast olika tobakssmaker och alternativt smakfria e-vätskor som är tillåtna.

E-cigaretter är rökfria produkter. De värmer upp e-vätska som förångas. Vid användning av en e-cigarett bildas ingen rök, vilket betyder att de inte formar förbränningssubstanser så som tjära eller kolmonoxid. I cigaretter bränns tobak vid temperaturer som når över 800°C. I förbränningen bildas mer än 6000 olika kemiska substanser, av vilka ungefär 100 har bekräftats vara skadliga för människor.

En e-cigarett består av en pod för e-vätska, förångare, batteri, ledlampa och knapp. E-cigaretten aktiveras när användaren tar en puff.

En torr puff är ett resultat av låg e-vätskenivå och försvagad ånga. Det har en bränd smak och ökar även antalet skadliga substanser. E-cigaretter med avancerad teknik upptäcker låg e-vätskenivå och förhindrar överhettning.

Kontakta oss

Har du frågor om e-cigaretter eller användningen av enheten? Vill du fråga om din enhet?

Vår kundtjänst är öppen mån-fre 09.00-13.00

Ring kundtjänst

Du når oss på
0800 90010.

Eller så kan vi ringa dig!

Lämna bara ditt nummer och
vi kommer att ringa dig!

Skicka oss ett meddelande

Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Ska vi ringa dig?

Om du har frågor om våra enheter, vår tillgänglighet eller andra ämnen, lämna bara ditt nummer så ringer vi upp dig!