Hitta den gröna OMAVAPE-lådan vid din närmaste R-kiosk, OMAVAPE-pop-up, Shell-bensinmack, St1-bensinmack

Ladda vape: Så laddar du din vape säkert

Om du växlar från cigaretter till vaping finns det några förändringar du säkerligen är medveten om, såsom behovet av att ladda din vape. I den här artikeln tacklar vi frågan om e-cigarettsäkerhet, och i synnerhet batterisäkerhet.
vaping - how to guides
Knaster- och knalljud från vaping: är det ett problem?

Jos vaihdat tavallisista savukkeista sähkösavukkeisiin, sinun on hyvä tietää, että tuotteen käyttöön liittyy joitakin muutoksia, kuten että höyrystin tulee ladata. Laitteen lataus voi aluksi tuntua epätavalliselta ja myös herättää kysymyksiä turvallisuudesta.

Tässä artikkelissa käsittelemme sähkösavukkeiden turvallisuutta ja erityisesti akkujen turvallisuutta. Esittelemme parhaita vinkkejä, joiden avulla voit ladata sähkösavukkeesi turvallisesti ja pitää laitteesi mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Höyrystimistä puhuttaessa on tärkeää huomioida, että sähkösavukkeet eivät ole vaarattomia. Useimmat sähkösavukkeiden nesteet sisältävät nikotiinia, joka aiheuttaa riippuvuutta. Kiistatta paras päätös, jonka jokainen tupakoitsija voi tehdä, on tupakan ja nikotiinin käytön lopettaminen kokonaan.

Niille, jotka muutoin jatkaisivat tupakointia tai muiden nikotiinituotteiden käyttöä, sähkösavukkeen kaltaiseen savuttomaan vaihtoehtoon vaihtaminen voi olla parempi vaihtoehto kuin tupakoinnin jatkaminen.

Akusta huolehtimisen tärkeyttä ei voi aliarvioida sähkösavukkeen turvallisuuden kannalta. Suurimmassa osassa sähkösavukkeista käytetään joko ulkoisia tai sisäisiä uudelleenladattavia akkuja. Suuremmissa höyrystimissä on usein ulkoiset akut, jotka on vaihdettava ajan myötä.

Pienemmissä höyrystimissä käytetään tyypillisesti kiinteää akkua, mikä on kätevää, koska virran säilyttämiseen tarvitaan vain laitteen USB-laturi. Akun tyypistä riippumatta laitteen säilytyksessä tulisi kiinnittää huomiota sähkösavukkeiden akun fiksuun ja turvalliseen käyttöön.

Miksi sähkösavukkeiden turvallisuusongelmia ilmenee?

Sähkösavukkeiden turvallisuusongelmat johtuvat usein laitteen hoidon ja huollon laiminlyönnistä. Tämän asian huomioiden sähkösavukkeen turvallisuuden voi varmistaa noudattamalla seuraavia ohjeita.

Tarkista säännöllisesti, että laite on ehjä – ilmoita rohkeasti mahdolliset ongelmat laitteesi toimittajalle. Jos laitetta ei tarkisteta, pienet sisäiset vauriot voivat aiheuttaa suurempia ongelmia. Laitteen toimintahäiriöt voivat alkaa helposti korjattavasta ongelmasta.

Käytä vain mukana toimitettua USB-laturia – vaihtoehtoisen laturin käyttäminen voi olla houkuttelevaa ja kätevää, mutta se voi vahingoittaa laitettasi ajan myötä. Yhteensopimaton laturi on yleinen sähkösavukkeen akun vaurioitumisen syy.

Tarkkaile akkua ja vaihda se säännöllisesti – vanhoihin akkuihin tulee yleensä herkemmin toimintahäiriöitä ja ne aiheuttavat todennäköisemmin vahinkoja. Vanha akku on mahdollinen vaaratekijä, ja laitteen akku on helppo vaihtaa, kun sen aika tulee.

Vältä kytkemästä laitetta kannettavaan tietokoneeseen vaan valitse sen sijaan verkkovirtalähde. Ensi näkemältä tietokoneen kautta lataaminen saattaa tuntua kätevältä idealta. Kannettavia tietokoneita ei kuitenkaan ole suunniteltu sähkösavukkeen latausportiksi – ne eivät ole yhteensopivia ja voivat vahingoittaa akkua. Muista käyttää mukana toimitettua sähkösavukkeen laturia.

Ajan tasalla pysyminen laitteen tilasta ei vie kauan aikaa, ja turvallisuuden lisäksi sillä vältytään rikkoutuneen höyrystimen aiheuttamalta haitalta. Tämä on yksi syy, miksi sähkösavukkeesi hoitaminen on hyvä idea, mutta miten tarkalleen ottaen siitä pidetään huolta?

Sähkösavukkeen ja akun hoito-ohjeet

Joillakin arkisilla käytännöillä voi päästä pitkälle – ei vain sähkösavukkeesi käyttöiän pidentämiseksi vaan joka kerta tyydyttävän kokemuksen varmistamiseksi. Näin voit pitää huolta sähkösavukkeestasi:

Vältä ylilatausta – se voi vahingoittaa akkua ja laitetta. Sähkösavukkeen turvallisuuden kannalta laitevika voidaan yksinkertaisesti välttää pitämällä tämä asia mielessä.

Sammuta höyrystimen virta käytön jälkeen. Tämä on järkevää turvallisuuden kannalta, mutta se myös mahdollistaa laitteesi virransäästön ja ehkäisee virrattoman sähkösavukkeen aiheuttaman epämukavuuden.

Pidä laite poissa auringonvalosta ja voimakkaista lämmönlähteistä – et jättäisi älypuhelintasi tai mitään muuta elektronista laitetta suoraan auringonpaisteeseen. Höyrystin ei eroa kyseisistä laitteista. Jopa vähemmän vaativissa ympäristöissä on aina hyvä käytäntö pitää sähkösavuke poissa suoran lämmönlähteen läheltä tai valosta.

Pidä kosketuspisteet puhtaina, mikä ehkäisee laitteen heikentymistä. Sähkösavukkeesi on suunniteltu kestämään, joten se kannattaa pitää hyvässä kunnossa. Peruspuhdistus parantaa huomattavasti laitteesi kestävyyttä. Noudattamalla näitä helppoja ohjeita voit:

  • ehkäistä laitevikoja
  • pidentää käyttöikää
  • pitää sähkösavukkeesi turvallisena

Sähkösavukkeesi pitäisi tarjota tyydyttävä kokemus. Hyvä huolto auttaa säilyttämään höyrystimen kunnossa pitkällä aikavälillä. Kuten minkä tahansa elektronisen laitteen tapauksessa, valmistajan ohjeiden mukaisia ​​turvallisia latauskäytäntöjä on noudatettava.

Kuinka kauan sähkösavukkeen akun lataaminen kestää?

Tämä voi vaihdella, koska jos jokin asia on varmaa, niin se, että jokainen sähkösavuke on erilainen. Kiinnitä erityistä huomiota laitteesi yksilöllisiin ohjeisiin, kun taas latausajan muistaminen määräytyy henkilökohtaisten käyttötottumusten mukaan.

Muista myös, että akun koolla on merkitystä. Joillakin laitteilla voi olla pidempi akun käyttöikä kuin toisilla. On suositeltavaa ladata laitetta tasaisesti lyhyissä jaksoissa. Se ehkäisee akun rasitusta ja minimoi pitkät latausajat. Höyrystimen akun jatkuva rasitus voi aiheuttaa vaurioita ajan myötä, mikä herättää kysymyksen akun käyttöiästä.

Kuinka kauan höyrystimen akkua kannattaa käyttää?

Kiinteät akut eivät ole vaihdettavissa. Koska sinun ei tarvitse huolehtia niiden vaihtamisesta, sinun tarvitsee vain seurata laitteen yleistä kuntoa. Ulkoisten akkujen kanssa paras käytäntö on tarkistaa säännöllisesti, että akku ei ole vaurioitunut fyysisesti. Vaurioituneet sähkösavukkeen akut tulee turvallisuussyistä aina vaihtaa.

Mitä tapahtuu, jos jätät höyrystimen lataukseen?

Saatat miettiä, voitko ladata sähkösavuketta yön yli. Se vaikuttaa houkuttelevan kätevältä. Paras tapa ladata höyrystimen akkua on lyhyissä jaksoissa. Yleensä ei ole suositeltavaa ladata sähkösavuketta yön yli tai niin kauan, että et voi valvoa sitä. Vaurioiden ehkäisemiseksi on myös tärkeää irrottaa USB-laturi, kun laitteen akku on ladattu täyteen, aivan kuten älypuhelimen kanssa toimitaan.

Jos lataat lyhyissä jaksoissa, saatat myös pohtia, voitko käyttää höyrystintä latauksen aikana.

Voiko höyrystintä käyttää latauksen aikana?

Höyryttely latauksen aikana ei ole suositeltavaa, koska se rasittaa akkua. Sähkösavukkeen akun turvallisuuden vaarantaminen ei ole latauksen aikaisen höyryttelyn tarjoaman kätevyyden arvoista. Lataa laitetta mieluummin lyhyissä jaksoissa – näin sinun ei tarvitse käyttää höyrystintä latauksen aikana.

Tämä artikkeli on tarkoitettu yleiseen tieto- ja valistuskäyttöön. Osa tämän artikkelin tiedoista perustuu ulkopuolisiin, kolmansien osapuolten lähteisiin, emmekä tarjoa mitään vakuuksia tai takuita tällaisten tietojen paikkansapitävyydestä, oikeellisuudesta tai kattavuudesta.

Vill du lära dig mer?

Frågor och svar om e-cigaretter och vejping

E-cigaretter är uppdelade i påfyllbara och färdigfyllda alternativ. En färdigt fylld e-cigarett använder färdiga pods fyllda med e-vätska som kopplas i e-cigaretten, redo att användas utan behov av att blanda vätskor. I påfyllbara system köps e-vätskan på flaska, blandas själv av användaren och fylls i e-cigaretten.

E-cigaretter kan även kallas för e-savuke, höyrystin och höyryke på finska. Vejping översätts till höyryttely, vapettaminen, vapottaminen och vapottelu.

E-cigaretter används med en e-vätska som vanligtvis innehåller nikotin, smakämnen, propylenglykol och glycerin. I Finland är det endast olika tobakssmaker och alternativt smakfria e-vätskor som är tillåtna.

E-cigaretter är rökfria produkter. De värmer upp e-vätska som förångas. Vid användning av en e-cigarett bildas ingen rök, vilket betyder att de inte formar förbränningssubstanser så som tjära eller kolmonoxid. I cigaretter bränns tobak vid temperaturer som når över 800°C. I förbränningen bildas mer än 6000 olika kemiska substanser, av vilka ungefär 100 har bekräftats vara skadliga för människor.

En e-cigarett består av en pod för e-vätska, förångare, batteri, ledlampa och knapp. E-cigaretten aktiveras när användaren tar en puff.

En torr puff är ett resultat av låg e-vätskenivå och försvagad ånga. Det har en bränd smak och ökar även antalet skadliga substanser. E-cigaretter med avancerad teknik upptäcker låg e-vätskenivå och förhindrar överhettning.

Kontakta oss

Har du frågor om e-cigaretter eller användningen av enheten? Vill du fråga om din enhet?

Vår kundtjänst är öppen mån-fre 09.00-13.00

Ring kundtjänst

Du når oss på
0800 90010.

Eller så kan vi ringa dig!

Lämna bara ditt nummer och
vi kommer att ringa dig!

Skicka oss ett meddelande

Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Ska vi ringa dig?

Om du har frågor om våra enheter, vår tillgänglighet eller andra ämnen, lämna bara ditt nummer så ringer vi upp dig!